Fijne Kerstdagen!

 

 

Nog een kleine week en dat is het Kerstmis!
Het feest van verbinding, samen zijn en dankbaarheid.

Sommigen vullen deze dagen bewust sober in, stil staan bij hen die minder gezegend zijn, weer anderen pakken flink uit vanuit dankbaarheid voor alle overvloed die er is. 
Sommige gezinnen kiezen ervoor zich even 2 dagen af te sluiten van alles om hen heen, even lekker in hun cocon. Andere gezinnen hebben een drukke planning, familiebezoekjes en etentjes.

Er zijn mensen die werken ook met de kerst, denk aan alle zorgmedewerkers, hulpverleners, redders onder ons. Er zijn ook mensen onder ons die doorwerken tijdens de kerst omdat er geen specifieke betekenis vasthangt aan het Kerstfeest, of die het prettiger vinden bezig te blijven vanuit een gemis.
Laten we niet al die mensen vergeten die zo graag samen kerst willen vieren maar eenzaam zijn...Al die mensen onder ons die dak- of thuisloos zijn, onder de armoedegrens leven. Allen die ziek zijn of niet samen kunnen zijn met hen die hun lief is. 

Laten we de deze dagen bewust zijn van wat we hebben, wie we om ons heen hebben, wie we missen, wat we tekort komen, wat er ontbreekt en wat er in overvloed is. Laten we juist deze dagen extra vriendelijk zijn voor de mensen om ons heen, en tegen onszelf. En laten we dit meenemen het nieuwe jaar in, wat onze wereld verdiend wel een beetje meer vriendelijkheid. 

 

Hele fijne dagen gewenst en graag tot het nieuwe jaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.