Wie ben jij? 
Onze eerste ontmoeting is het kennismakingsgesprek. Laagdrempelig en zonder verplichtingen met elkaar in gesprek, fysiek of online.
Om samen aan de slag te kunnen gaan is er een basis van vertrouwen nodig; Dit vraag om afstemming van elkaars behoeften, verwachtingen en mogelijkheden. Een kennismakingsgesprek is er dan ook om vragen te stellen en eventuele twijfels te bespreken die jou mogelijk in de weg staan om een verdere afspraak te plannen.
In sommige situaties kies ik er in overleg met ouders voor de kennismaking in eerste instantie zonder kind te laten plaatsvinden. 
Mochten alle partijen een goed gevoel dan zijn jullie  meer dan welkom een intake te plannen!

 

Wat heb jij nodig?

Wij zijn allemaal uniek! We hebben een eigen persoonlijkheid, hebben onze eigen ervaringen en komen uit een verschillend nest. Dit maakt dat het nodig is om op een voor jou passende manier aan de slag te gaan, maatwerk!
In het leven komen er omstandigheden voorbij die uitdaging opleveren, ervaringen waar je niet altijd invloed op hebt en die overweldigend kunnen zijn. Afhankelijk van jouw persoonlijkheid en eerdere ervaringen bepaalt dit hoe jij jezelf staande houdt in een situatie. Maar ook de dynamiek binnen jullie gezin bepaalt mee in hoe jij door het leven beweegt en jezelf ontwikkeld.

Het doel is niet deze uitdagingen uit de weg te leren gaan, maar ermee om te leren gaan. Draag- en veerkracht ontwikkelen, jouw eigen kwaliteiten en talenten leren inzetten en mee leren deinzen met de golven van het leven.

Tijdens de intake bespreken we uitgebreid de hulpvraag en stellen we samen een behandelplan op, welke stappen zijn er voor jou nodig om weer terug in jouw kracht en vertrouwen te komen?
We benaderen jouw hulpvraag vanuit 3 facetten: je hoofd, je lichaam en het systeem.

Het hoofd
Hierin zitten al jouw gedachten, ideeën en overtuigingen verstopt. Datgene wat je geloofd over jezelf, dat wat je weet en dat wat je denkt. Soms is je hoofd heel druk, vaak zijn dit gedachten die iets roepen, piekeren noemen ze dat. Soms zegt je hoofd iets en handel je ernaar, je ontwikkelt gedrag maar helpt dit jou wel echt? Elke hoofd ziet er anders uit van binnen en verwerkt informatie op een eigen manier, een soort computer. Het programma van deze computer kun je aanpassen zodat het beter bij je past!

 

Het lichaam
hierin zitten al je herinneringen opgeslagen. Dat wat je meemaakt geeft namelijk een bepaalt gevoel, positief en negatief. Je kunt je lichaam zien als een soort landkaart, door al die gevoelens te volgen vind je jouw weg.
Je lichaam verteld of je stevig staat of misschien een beetje wankelt. Hoe je zintuigen prikkels verwerken, hoe je buik voelt als je iets spannends moet gaan doen, welke keuze het beste bij je past.
We kunnen het lichaam leren te ontspannen, loslaten en opladen. Daarmee help je jouw hoofd wat rustiger te worden, 2 vliegen in 1 klap!

 

Het systeem
We worden allemaal in een eigen nestje geboren.  De geboorte en dit nestje hebben grote invloed op hoe jij jezelf ontwikkeld en hoe jij het leven ervaart. Dit komt doordat een kind ontstaat uit 50% vader en 50% moeder. Er ontstaat een mooie mix van verschillende patronen, overtuigingen en persoonlijkheidskenmerken. Soms laten kinderen in hun gedrag iets zien wat eigenlijk over de ouders gaat, spiegeling. Tijdens een systeemtaxatie of gezinsgesprek brengen we dit allemaal samen in beeld. Naast dat ouders betrokken zijn  bij de startfase van een traject, worden ze ook betrokken in de behandeling zodat we de hulpvraag zo breed mogelijk aanpakken!


  Hoe kan ik jou helpen?
  (voor meer info over de verschillende interventies, klik op de balk)

   

  Waarmee kan ik jou helpen?

  • Weinig zelfvertrouwen of faalangst
  • Vermoeidheid, lusteloosheid
  • Piekeren en tobben
  • Slaapproblemen 
  • Angst en paniekklachten
  • Spanning - en stressklachten 
  • Trauma gerelateerde klachten
  • Boosheid en frustratie 
  • Aanpassingsgedrag of vluchtgedrag
  • Verlatingsangst
  • Heimwee
  • Concentratieproblemen
  • HSP of hyperalertheid
  • Hoogbegaafdheid
  • Plas- en poepproblematiek
  • Problematiek rondom echtscheiding en verlies

  Staat jouw vraag hier niet bij? Neem gerust contact met mij op om af te stemmen.