De levenslijn

Van toen tot nu, de levenslijn!

Tijdens een intake helpt de levenslijn jouw levensverhaal te vertellen. In welk nest werd je geboren? Wie waren erbij, wat waren de omstandigheden. Wat heb je ervaren en meegemaakt, waar raakte jij beschadigd en door wie? Hoe heeft dit jou gevormd?

Als interventie wordt het visueel maken van de levenslijn o.a. ingezet om inzicht te krijgen in de thema's in je leven. Het leert je verbanden te leggen tussen wat je denkt, voelt en doet in relatie tot de ervaringen die je op deed (in de context waarin je bent opgegroeid en leeft). Inzicht krijgen in de gedragspatronen en coping strategieën die je ontwikkelde en nog steeds inzet is nodig voor je groei maar ook voor de heling van de verwondingen die je opliep. De levenslijn gaat ook over alle mooie momenten, de dierbaren om je heen, je meest fijne herinneringen.

Als opdracht krijg je het maken van jouw levenslijn soms ook mee naar huis. Hoe loopt je leven verder? Wat heeft het leven jou geschonken en wil je dit meenemen verder op reis? Wat niet? En als je kon toveren wat wilde je dan volledig anders?


Soms lopen er meerdere levenslijnen parallel, die van ervaringen, relaties, plannen of dromen en de levenslijn van de emoties. Alles mag, alles is oké! Jouw reis, jouw leven!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.