Hondenangst

Bang voor honden

Vóór mijn vakantie ontving ik van een moeder een berichtje. Na 1 sessie is haar kindje nagenoeg van de hondenangst af. Van hysterische angst wanneer een hond maar een beetje in de buurt kwam naar zittend op de grond, knuffelend met meerdere puppies!

Emotional Freedom Techniques of EFT, is een therapeutische interventietechniek gericht op desensitisatie. Eenvoudig uitgelegd haalt het de emotionele ballast van een bepaalde ervaring af waardoor je een nieuwe succeservaring op kunt doen, zonder getriggert te worden.

Naast angst voor dieren, zwemmen, bepaald voedsel, ziekenhuizen, e.d. is deze techniek ook heel effectief inzetbaar bij stress of innerlijke spanning.

Angst is een zeer overheersende gemoedstoestand. En ook al heeft angst soms een functie, het mag niet je levenskwaliteit beïnvloeden.
Er zijn veel vormen angst, en het verschilt per persoon hoe je ermee omgaat.

Als ervaringsdeskundige angst- en paniekstoornis weet ik nog al te goed hoe de angst mij volledige in zijn greep had. Ik begrijp hoe de angst verlamd maar ik ben ook het levende bewijs dat je kunt ontsnappen uit die greep.

In de behandeling van een cliënt met een angst- en paniekstoornis zet
ik onder andere de eft in om kleine stappen in een leven zonder angst te kunnen creëren, succeservaringen geven vertrouwen, vertrouwen is het vangnet wanneer de angst verdwijnt. Daarnaast is het belangrijk om te onderzoeken wat er ten grondslag ligt aan de angst. Persoonlijkheidskenmerken, gevoeligheid, ervaringen en het gezin waarin je wordt geboren.

Hoe ga jij met angst om?
Vecht, vlucht of bevries jij?

#efttapping
#ervaringsdeskundige
#vanangstnaarvertrouwen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.