Psychosociale therapie is laagdrempelige, praktische psychologische hulpverlening. De focus ligt hierbij niet alleen op de hulpvragen zelf, maar ook op de manier waarop ze ervaren worden en waar ze vandaan komen. Vaak gaat het om vasthouden aan oude gewoontes en overtuigingen, gedrag en patronen, die soms van generatie op generatie worden doorgegeven. Door inzicht te krijgen in wat je voelt, denkt en doet krijg je ruimte om te groeien.

Behalve het hoofd - dat vaak vol zit met gedachten, overtuigingen en ervaringen- hebben we natuurlijk ook nog een lichaam!
Het lichaam is een soort landkaart die jou wegwijs kan maken in dat wat er in jouw hoofd overspoelt of stagneert. Het lichaam geeft inzicht in de patronen en gedragsmatigheden waarin je vastloopt. Dit door de signalen van het lichaam te leren (her)kennen en te leren luisteren naar deze signalen.

Een familieopstelling heeft als doel inzicht te krijgen in jouw eigen plek binnen een systeem en jouw verhouding met de anderen in dat systeem, de context waarin je leeft. De juiste plek in een systeem innemen zorgt ervoor dat je balans en rust kunt ervaren in het leven. Je kent je grenzen en behoeftes, en weet veerkrachtig om te gaan met tegenslagen en uitdagingen. Je volgt je hart!